Behandling af overgangsalder (hedeture)

Har du problemer i forbindelse med overgangsalder, er du velkommen til at ringe til os og aftale en konsultation, hvor vi kan vurdere, hvordan vi bedst kan hjælpe dig.

Hedeture eller hedestigninger ved overgangsalder kan behandles med akupunktur. Overgangsalder kommer typisk efter det fyldte 50. år, men der er en del kvinder, der kommer i overgangsalder inden da.

HVAD ER OVERGANGSALDER?

Overgangsalder betyder markant reduceret produktion af østrogen og progesteron, der er hormoner. Man kan altså sige, at kvindens krop i overgangsalder er en krop med hormonal ubalance. Ved at bearbejde medianpunkter med akupunktur, kan vi helt eller delvist genoprette balancen og dermed fjerne eller reducere de ubehagelige symptomer.

Kvindens overgangsalder skal helt bogstaveligt forstås som en overgang mellem at kunne føde børn  til ikke at kunne. Det er en ligeså naturlig overgang, som når piger går i puberteten og begynder at menstruere. Begge overgange er meget hensigtsmæssige, idet kroppen kontrollerer, at børnefødsler kun foregår i en alder, hvor kvindens krop og barnet får de bedste betingelser for en god fødsel og graviditet.

Overgangsalder giver desværre mange kvinder en del gener som fx nedsat sexlyst, manglende koncentrationsevne, hedeture, depression og hovedpine. Også humørsvingninger og søvnløshed forekommer i forbindelse med overgangsalder.

Har du problemer i forbindelse med overgangsalder, er du velkommen til at ringe til os og aftale en konsultation, hvor vi kan vurdere, hvordan vi bedst kan hjælpe dig.