Behandling af dårlig sædkvalitet

Dårlig sædkvalitet kan skyldes både medfødte lidelser, dårlig levevis, forgiftninger og meget mere. Heldigvis kan en lav sædkvalitet ofte behandles med akupunktur og kinesisk medicin.

Stadig flere danske mænd har så dårlig sædkvalitet, at det har betydning for deres evne til at blive far. Undersøgelser viser, at danske mænds sædkvalitet er den dårligste sammenlignet med en række andre lande. Dårlig sædkvalitet kan skyldes både medfødte lidelser, dårlig levevis, forgiftninger og meget mere. Heldigvis kan en lav sædkvalitet ofte behandles med akupunktur og kinesisk medicin.

HVAD ER GOD SÆDKVALITET?

Sædkvaliteten siges at være normal, når der er over 20 mio. celler pr. ml og over 50% af sædcellerne er motile og under 50% er morfologisk anormale. En større undersøgelse fra 1992 viste en gennemsnitlig densitet på 66 mio. sædceller pr. ml. Normalt er 70-80% af cellerne motile og kun sjældent er mere end 50% anormale. Gennemsnitlig er volumen på et ejakulat omkring 3 ml. Ovenstående tal svinger meget fra sædprøve til sædprøve – fra den samme mand.

HVAD ER DÅRLIG SÆDKVALITET?

Man mistænker kemikalier, herunder ftalater, for at have skylden for dårlig sædkvalitet, fordi de hæmmer dannelsen af kønshormoner hos både dyr og mennesker.
Ftalater bruges til at gøre plastic blødt og de findes i blandt andet i kabler, gulve, legetøj, haveslanger, telte, presenninger og medicinsk udstyr. Også parabener i kosmetik mistænkes for at være hormonforstyrrende. Også rygning er kendt som en faktor, der kan give dårlig sædkvalitet, og det er et godt argument for at begynde en rygeafvænning.

Kontakt os i Glostrup eller Hørsholm og hør om hjælp til bedre sædkvalitet.