Behandling af bihulebetændelse

Akupunktur som behandling af bihulebetændelse er effektivt. Vi behandler områderne der har direkte indflydelse på bihulerne og områder der styrker dit immunforsvar.

HVAD ER BIHULEBETÆNDELSE?

Bihulebetændelse (sinusitis) er en infektion af ansigtets bihuler og slimhinder. Bihuler er luftfyldte rum i ansigtsskelettet omkring øjnene og i overkæben og har en forbindelse til næsehulen. Bihuler opdeles i kæbehuler, pandehuler, sibenscellerne samt kilebenshulerne. Betændelsestilstanden som dannes ved bihulebetændelse kan opstå i en eller flere af disse bihuler.
Bihulebetændelse gør at ens luftveje, primært i næsen, svulmer op. Dette medfører at bihulerne bliver tilstoppede og ophobes med slim og det normale afløb fra næsen forhindres. Symptomerne på bihulebetændelse føles ofte som smerter og tryk omkring panden, øjnene og kinderne, eller som tandpine i overkæben.

HVORDAN FÅR MAN BIHULEBETÆNDELSE?

Bihulebetændelse opstår ofte i forbindelse med forkølelse, da de hævede slimhinder forårsager at slimet fra bihulerne ikke kan komme ud og bakterier derfor har mulighed for at komme ind, hvorved betændelsestilstanden opstår. Derfor kan bihulebetændelse også opstå i forbindelse med allergi. Når man er forkølet, er det dog ikke usædvanligt at opleve et tryk over bihulerne, men det betyder nødvendigvis ikke, at man har en bihulebetændelse der skal behandles.

SMITTER BIHULEBETÆNDELSE?

Bihulebetændelse smitter ikke, men opstår ofte i kølvandet i på forkølelse, som smitter ved at et andet menneske hoster eller nyser i nærheden af andre og videregiver bakterier. Bihulebetændelse i kæbehulen kan skyldes betændelse i en tandrod omkring overkæben.

HVOR LANG TID VARER DET?

Man skelner mellem kronisk og akut bihulebetændelse. Akut bihulebetændelse er når betændelsen har udviklet sig forholdsvist hurtigt og forsvinder igen inden for omkring 30 dage. Dog kan det være fordelagtigt at bruge næsespray, da dette kan skabe luft i de betændte bihuler og give betændelsen mulighed for at løbe ud.Kronisk bihulebetændelse betegner bihulebetændelser der varer længere end 30 dage.

HVAD ER SYMPTOMERNE PÅ BIHULEBETÆNDELSE?

Da bihulebetændelse er en betændelse i ansigtsskelettet er de typiske symptomer på bihulebetændelse, at man føler et tryk og har smerter i panden, omkring øjnene, kindbene og tindingerne. Disse smerter vil ofte blive forstærket hvis man bøjer sig forover eller tygger. Andre symptomer på bihulebetændelse kan også være hævelser i området omkring panden næsen og øjnene.
Grundet at bihulebetændelse stopper det normale løb i næsten, kan bihulebetændelse medføre stoppet næse. Dette kan forårsage at der kommer et afløb af tykt, gulligt slim fra næsen eller bagerst i svælget. Bihulebetændelse kan desuden medføre feber. I forbindelse med bihulebetændelse vil man ofte også føle sig udmattet og træt. Derudover kan ens lugtesans og smagssans være hæmmet grundet at luftvejene er tilstoppede.
Hvis symptomerne på bihulebetændelse er forværret eller ikke er mindsket efter et par dage, bør man kontakte sin læge. Man bør desuden kontakte sin læge hvis man har vedvarende feber, voldsom hovedpine eller har en sygdomshistorik med tilbagevendende bihulebetændelse.

HVORDAN KAN BIHULEBETÆNDELSE AFHJÆLPES?

Bihulebetændelse kan afhjælpes på flere forskellige måder. Det kan dog anbefales at bruge næsespray gennem hele forløbet, da dette kan mindske symptomerne. Desuden kan man også skylle næsen med saltvand for at mindske betændelsen i bihulerne. Ved tilfælde af svære bihulebetændelser og feber kan antibiotika være nødvendigt.
Akupunktur har vist sig at være en effektiv behandling til at afhjælpe symptomerne ved bihulebetændelse. Akupunktur afhjælper ved at lægge tryk på bestemte punkter i ansigtet. Ved behandling af ømme og tilstoppede bihuler er det muligt at lindre smerte og hævelse i bihulerne, skabe bedre luftveje og forebygge bihulebetændelse.
Hvis du lider af bihulebetændelse, kan du sandsynligvis hjælpes med akupunktur.

Kontakt os og bestil en konsultation til vores klinik i Glostrup eller Hørsholm.